06.02.2013 21:39
RE: Pączki :)
Cytat:Jak w gablocie cukierni poznać pączka idealnego?
Najważniejsza jest linijeczka. Biała, oznaczająca miejsce, w którym pączek zanurzony był w tłuszczu. Jeśli jest biała, równa, to znaczy, że pączek został właściwie usmażony. Drugim tropem jest pomada, czyli lukier. Jeśli odpada, pęka, oznacza to błąd w sztuce.
Takich wadliwych, popękanych pączków mnóstwo jednak w supermarketach i na stoiskach. Czy nie lepiej pączki smażyć samemu?
Nikomu tego nie odradzam. To świetny sposób na spędzenie czasu z rodziną lub przyjaciółmi, a efekt może przejść nasze najśmielsze oczekiwania. Warto jednak stosować się do kilku zasad...
Więcej na:
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3...,t,sa.html
"Zawsze warto być człowiekiem, choć tak łatwo zejść na psy.... "