18.11.2016 10:49
RE: WOW, jestem w szoku !
(16.11.2016 13:27 )bergerac napisał(a): W końcu się nam Straż Miejska na coś przyda.
https://archiwum.zyrardow.pl/4721,2016.html?tresc=40103
"W ubiegłych latach, w okresie zimy, funkcjonariusze Straży Miejskiej niejednokrotnie otrzymywali zgłoszenia od mieszkańców, którzy mieli trudności z uruchomieniem pojazdów, zwłaszcza gdy panowały siarczyste mrozy."
coś dziwnie widzą mi się te zgłoszenia od mieszkańców do Straży Miejskiej w przypadku trudności z uruchomieniem pojazdów, kto to zgłasza i dlaczego właśnie do SM ? idzie kierowca do samochodu, kręci, kręci rozruchem i nic, i co myśli "zadzwonię po pomoc", drogową ? może być drogo, policzą sobie pewnie min 50zł, to ja zadzwonię do SM, szybciutko przyjadą i profesjonalnie pomogą grubo powiem szczerze ocieplany jest wizerunek strażnika, który na co dzień bezlitośnie nakłada mandaty za nieprawidłowe parkowanie;
ale niech i tam będzie, kupili urządzonko i... co jeśli przyczyna nie tkwi w samym akumulatorze, np. paliwko zamarzło (no nie powinno, a jednak); jeśli urządzonko nie pomoże, to może patrol straży miejskiej pomoże i na popych weźmie autko
czy inne przypadki problemów z samochodem też są zgłaszane do straży miejskiej, powiedzmy jak schodzi powietrze z koła, czy podjadą z pompką i podpompują wg mnie powinni