09.11.2013 16:55
RE: Jak to jest z regulaminami?
Foka ty już chyba za bardzo żyjesz jUKejem żeby doradzać o PeeLu :-) jak umowa na dostawę ciepła ???Tomek przeczytaj wszystko i przeanalizuj bo w Polsce spółdzielnie to taki wynalazek który jest tak naprawdę ponad prawem nie wiem czy wiesz że owa spółdzielnia powinna odpowiedzieć na pismow ciągu miesiąca, ale tylko powinna jak nie odpowie to nic jej nie zrobisz bo takie prawo ma, a raczej nie ma obowiązku odpowiadać Odpowiedzieć musi urzędom i instytucją dlatego ja jak walczyłem ze swoją to poszedłem do rzecznika praw konsumenta !! ten może wszystko, bo wysłał pismo z klauzulą że mają 3dni na odpowiedź i już po 2 dniach miał ją na swoim biurku !!
A wracając..............jeśli w Statucie który zaakceptowałeś (zakładam że jesteś członkiem spółdzielni) jest napisane że zarząd ma prawo podejmować uchwały i nie musi cię o nich SKUTECZNIE informować, (osobiście lub za potwierdzeniem odbioru) i stosowną uchwałę podjął co do odczytów, to masz marne szanse coś z tym zrobić
O każdej uchwale muszą cię poinformować jesli zapytasz, ale sami z siebie pewnikiem nie mają obowiązku