[-]
Ostatnio Dodane Obrazki
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

FOTORADAR w białej Pandzie

FOTORADAR w białej Pandzie

Nie wiem czy było, więc napiszę?
Straż miejska ma nową skarbonkę na kierowców. Ostatnio wracałem z Grodziska i w Międzyborowie błysło mi po oczach Sad Zawróciłem, bo nie widziałem radiowozu ani straży miejskiej i się okazało, że w białej Pandzie siedziała Pani strażnik z Panem strażnikiem a z tyłu za szybą znajdował się fotoradar i strzelał po oczach kierujących. Miałem 73km/h, więc grozi mi od 100-200zł. Fotoradar jest o tyle sprytny, że mierzy prędkość zarówno dojeżdżającym jak i odjeżdżającym, więc przy mnie dostał zdjęcie jakiś VW, który pomykał w stronę Grodziska.
Nie wiem, czy służy to poprawie bezpieczeństwa, bo przez dwie sekundy nic nie widziałem i jakby mi ktoś przed maskę wyszedł, to na bank bym przejechał. Rozumiem, że miasto chce zarobić na premie dla swoich urzędników i robi wszystko aby zedrzeć z mieszkańców jak najwięcej, ale ustawiać fotoradar w nocy, który oślepia kierowców ? Gdzie tu zdrowy rozsądek naczelnika straży miejskiej ? A najgorsze jest to, że dostaje wypłatę z moich podatków Sad Tuskoland mnie dobija.
Odpowiedz

RE: FOTORADAR w białej Pandzie

To będziesz mógł uwolnić swoje emocje w dniu wyborów Wink
Odpowiedz

(01.03.2013 10:45 )degustator napisał(a): To będziesz mógł uwolnić swoje emocje w dniu wyborów Wink
W wyborach naczelnika straży miejskiej, to raczej nie mogę uczestniczyć Sad
A na rudego lisa i tak nigdy nie głosuję, bo z jego obietnic wyborczych nic nie wychodzi, umie jedynie ładnie się sprzedać w TV i podlizywać Putinowi, dlatego płacimy prawie najdrożej za gaz w europie, tak dba o interesy polaków Wink
Odpowiedz

Było było Smile
Odpowiedz

Wczoraj też stali.
To jest skarbonka Gminy Jaktorów dlatego czasami zmienia lokalizacje i ustawia sie w Jaktorowie.
To, że widywałem ich ustawionych 100m przed końcem terenu zabudowanego czyli na wylocie z Międzyborowa to pikuś ale czemu w małej ciasnej białej Pandzie siedzi strażnik i strażniczka miejska (2 osoby) które pilnują sprzętu wartego więcej niż Panda?
Jednej osobie jest nudno czy może boją sie reakcji kierowców a może brak innych obowiązków i zajęcia bo w pozostałej części gminy jest już super?
Kilka dni rozmawiałem z człowiekiem mieszkającym pod Jaktorowem. Oczywiście też już udało mu się "wesprzeć" kasę gminną kwotą 200 zł i śmiał sie, że listonosz ma więcej pracy bo dziennie roznosi kilka - kilkanaście takich blankiecików z prośbą o wsparcie urzędników w Gminie ;-)
Odpowiedz

Na wszystkich żyrardowskich forach już było ostrzeżenie o białej pandzie, zorientowani podrzucą informację na CB. Nie wyciągają skrzynki z Pandy, bo już ludzie byli na to uczuleni a tak zawsze kogoś cykną.
Oskubałem dzisiaj z piór, mojego anioła stróża
A każde pióro to mój grzech...
I każde z piór znamieniem tchórza
Znamieniem tchórza jest.

Czarny Kapelusz
Odpowiedz

A ja słyszałem, że wójt Jaktorowa zakupił swój fotoradar i ustawia go w srebrnym fokusie, wiecie coś na ten temat ?
Kasa z fotoradaru idzie do budżetu gminy gdzie zrobiono zdjęcie ?
Odpowiedz

O fokusie nie słyszałem, ale owszem kasa płynie do gminnego budżetu.
Znamieniem tchórza jest.

Czarny Kapelusz
Odpowiedz

kwocie brutto: 134.070,00 zł (słownie:
sto trzydzieści cztery tysiące siedemdziesiąt złotych )
http://bip.jaktorow.pl/upload/ID.271.25.2012_wyn.pdf

Sprzęt trochę kosztował więc wart jest teraz podwójnej ochrony ;-)
Odpowiedz

Nie wiedziałem,że w Jaktorowie działa Straż gminna. Mars. Sugerujesz,że SG będzie li tylko pilnowała rejestrator?
Middle aged.
Odpowiedz

W Jaktorowie mają lepszych strażników, bo z tego co znalazłem, to pobór był tylko na jedno stanowisko, więc szybciej sprzęt się zwróci:
http://bip.jaktorow.pl/upload/ogl_nab_do...innej3.pdf
http://bip.jaktorow.pl/upload/wyn_nab2_do_sg.pdf
http://wiadomosci.wpr24.pl/fotoradar_dla_strazy_gminnej
Kto głosował na wujta ? Przyznać się !
Odpowiedz

(01.03.2013 12:43 )Rencista. napisał(a): Nie wiedziałem,że w Jaktorowie działa Straż gminna. Mars. Sugerujesz,że SG będzie li tylko pilnowała rejestrator?

Działa, działa, od ubiegłego roku. Początkowo ograniczali się do siedzenia w pandzie, ale gdy było ślisko, a kierowcy wolniej jeździli to w Międzyborowie kontrolowali czy chodniki są odśnieżane. Zima się skończyła, ponownie siedzą w Pandzie.
Znamieniem tchórza jest.

Czarny Kapelusz
Odpowiedz

(01.03.2013 13:52 )krzychum4 napisał(a):
(01.03.2013 12:43 )Rencista. napisał(a): Nie wiedziałem,że w Jaktorowie działa Straż gminna. Mars. Sugerujesz,że SG będzie li tylko pilnowała rejestrator?

Działa, działa, od ubiegłego roku. Początkowo ograniczali się do siedzenia w pandzie, ale gdy było ślisko, a kierowcy wolniej jeździli to w Międzyborowie kontrolowali czy chodniki są odśnieżane. Zima się skończyła, ponownie siedzą w Pandzie.
Aaa, to ja myślałem, że to straż miejska z żyrardowa mnie ustrzeliła Wink
Odpowiedz

Nie ten powiat, nie ta gmina Smile Żyrardowscy kowboje jeszcze bez takiej magicznej puszki, ale za to częściej ich na mieście widac jak śmigają na piechotkę.
Znamieniem tchórza jest.

Czarny Kapelusz
Odpowiedz

(01.03.2013 14:59 )krzychum4 napisał(a): Nie ten powiat, nie ta gmina Smile Żyrardowscy kowboje jeszcze bez takiej magicznej puszki, ale za to częściej ich na mieście widac jak śmigają na piechotkę.
Śmigają na piechotkę, bo szukają ogłoszeń na słupach i latarniach, robią fotki i wzywają do zapłaty 100 zł Wink Znajomy tak zwolnił się ze stówki Wink
Odpowiedz

To pokleić z adresem i numerem UM lub SM Wink
Znamieniem tchórza jest.

Czarny Kapelusz
Odpowiedz

(01.03.2013 15:24 )krzychum4 napisał(a): To pokleić z adresem i numerem UM lub SM Wink
Ciekawe kiedy by się kapnęli , jakby powiesić ogłoszenie z nr telefonu SM ? Big Grin
Odpowiedz

Tylko że stacjonarkę Wink
Znamieniem tchórza jest.

Czarny Kapelusz
Odpowiedz

(01.03.2013 10:45 )degustator napisał(a): To będziesz mógł uwolnić swoje emocje w dniu wyborów Wink

Swoim tak nie wystawia Smile
Odpowiedz

(01.03.2013 15:13 )wojtekcbr napisał(a): Śmigają na piechotkę, bo szukają ogłoszeń na słupach i latarniach, robią fotki i wzywają do zapłaty 100 zł Wink Znajomy tak zwolnił się ze stówki Wink

A na jakiej podstawie ten mandat wystawili?
Skąd wiedzieli kto je w miejscu niedozwolonym powiesił ?
Odpowiedz

[-]
Korzyści z rejestracji!
Masz coś do dodania? Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć. Czekamy na Ciebie! Rejestracja trwa mniej niż minutę i wymaga podania jedynie adresu e-mail.
Jeżeli chcesz napisać coś bez logowania, to możesz zrobić to w dziale Wiadomości z Żyrardowa .

[-]