25.12.2012 15:23
Ostatnio Dodane Obrazki
|
|||||
- NIE DLA TORÓW CPK I AUTOSTRADY W LESIE - WYPEŁNIJ ANKIETĘ I WRZUĆ DO URNY
- Widzisz? Zgłaszaj - tutaj możesz opisać ciekawe zdarzenia i wszelkie spostrzeżenia związane z Żyrardowem
- Witamy na Forum Żyrardowa, zapraszamy do zalogowania się i pełnego uczestnictwa w forum. Zarejestrowani użytkownicy nie widzą reklam
- Invest in Żyrardów - dossier in EN PL DE FR RU. Economic and tourist information about our town! DOWNLOAD FREE OF CHARGE
Fotoradar Jaktorów - UWAGA
25.12.2012 15:44
RE: Fotoradar Jaktorów - UWAGA
Pewnie wydrukują to sobie i będą mieli polewkę
"Zawsze warto być człowiekiem, choć tak łatwo zejść na psy.... "
25.12.2012 19:28
W sumie skoro przerzucili się na kierowców osobówek, może my przesiądźmy się do ciężarówek? Będą gadać po polsku a my: Ne abla polska, ja abla espana
Oskubałem dzisiaj z piór, mojego anioła stróża
A każde pióro to mój grzech...
I każde z piór znamieniem tchórza
Znamieniem tchórza jest.
Czarny Kapelusz
Znamieniem tchórza jest.
Czarny Kapelusz
25.12.2012 23:29
Ty kalatos, albo ty jesteś jehowy albo inny abdullah skoro wigilie miałeś 21 grudnia
26.12.2012 02:14
Motyl, zmień sobie date w kompie albo odpuść biesiadowanie ze szwagramiRE: Fotoradar Jaktorów - UWAGA
To samo co powyżej proponuję katoliku jeden w oleju z cebulą
26.12.2012 03:31
no nie psujcie mi głowy !!! kalatos 21-12-2012 14:31 utworzył pierwszy post tego tematu zaczynając go słowami "dzisiaj dostałem ....."!! !! to jak w mordę misia mogła to być wigilia ??
26.12.2012 03:42
to dobrze że teraz 2 dni świąteczne poczta nie pracuje
26.12.2012 13:10
21go dostałem powiadomienie 24go mandat
26.12.2012 21:56
Bardzo dobrze nie jeździ sie na złamanie karku tylko z przepisami teraz to płać za głupote którąś zrobił
27.12.2012 13:39
Ale fotoradary są traktowane jako idealne maszynki do zarabiania pieniędzy przez wszystkie uprawnione SUPER służby. Nikt nie wspomina o tym, że fotoradary produkują prywatne firmy i umowy są tworzone tak, że taka firma także czerpie korzyści z każdego mandatu. Biedny kierowca to żyła złota i dla urzędasów i dla tych prywatnych firm. Całe te kontrole NIKu nic nie dadzą, bo przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie podcinał gałęzi, na której siedzi... Jaka jest polityka względem dróg, kierowców, fotoradarów widać w założeniach budżetowych na przyszły rok, aż się w głowie od tej kwoty kręci. Trzeba zrobić jakieś społeczne poruszenie, dać się fotografować i wystawiać tyłek, albo zamalowywać farbami obiektywy - na pewno nie dawać się tak bezkarnie łoić...Inspekcja Transportu wymyśliła sobie jeszcze tak jak wspominałem, że na etapie postępowania mandatowego nie pokazują nawet zdjęcia, trzeba im zaufać na słowo, albo iść do Sądu, ale tak jak mi powiedział Pan z ITD nie ma sensu bo w Sądzie pokażą zdjęcie jako dowód i oprócz mandatu trzeba będzie zapłacić koszty rozprawy sądowej... I jak tu nie myśleć, że cały system jest nakręcony na ostre zarabianie, a nie bezpieczeństwo? Kupować CB, często aktualizować nawigacje, montować antyradary na podszybiach i walczyć z tym procederem!
27.12.2012 13:48
Dziś w Trójce słuchałem kawałek rozmowy, że Państwo może zamknąć się w 2013 roku deficytem około 50 miliardów złotych, z mandatów liczą na wpływy ok 700 milionów, a prawko może stracić za punkty nawet 50 tysięcy kierowców. Mimo nowych dróg statystyki wypadków wcale się nie poprawiły, a wręcz mamy tendencję odwrotną, fotoradary to zagrożenie, bo zaraz za nimi daje się gazu. No, ale nic dziwnego skoro nad nami obywatelami czuwa armia 450 tys biurokratów, co w porównaniu do 1990 gdzie było 150 tys no to mamy kolosalny wzrost. Wszelkie ułatwienia prawne i likwidowanie przepisów pozbawiłyby ich pracy, a tak, nowe podatki, fotoradary i kilka nowych etatów.
Znamieniem tchórza jest.
Czarny Kapelusz
Znamieniem tchórza jest.
Czarny Kapelusz
27.12.2012 13:50
Cała procedura opiera się na numerze rejestracyjnym.Chińczycy już myślą o rynku europejskim
http://aktualnosci.auto-swiat.pl/wiadomo...fotoradary
27.12.2012 14:25
Luka prawna, ale zmienią przepisy i tyle to da...
Znamieniem tchórza jest.
Czarny Kapelusz
Znamieniem tchórza jest.
Czarny Kapelusz
27.12.2012 15:29
Ilość osób kombinujących będzie rosła wprost proporcjonalnie do liczby przybywających radarów. Dobre jest w tym wszystkim to, że Polak potrafi i prędzej czy później coś wymyśli
27.12.2012 15:40
Jeśli władze koniecznie chcą zmniejszyć szybkość samochodów, to niech robią garby na jezdni. Każdy kierowca wtedy jest zmuszony zwolnić, a nie stawiać zakazy i doić kasę od kierowców. Garby rzeczywiście zmniejszą szybkość i jeśli zależy im na bezpieczeństwie, a nie na zarabianiu kasy, to powinni się tego trzymać.W innych przypadkach zawsze będę mówił, że to jest zdzierstwo państwa i dorabianie budżetu na własnej nieudolności. Zamiast dobrych i bezpiecznych dróg - wszędzie postawić fotoradary. Po co się przemęczać?
27.12.2012 16:34
Co 100 metrów zamiast znacznika kilometra
06.01.2013 12:57
"Zawsze warto być człowiekiem, choć tak łatwo zejść na psy.... "
06.01.2013 13:08
Oj... żebyś nie wykrakał
Korzyści z rejestracji!
Masz coś do dodania? Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć. Czekamy na Ciebie! Rejestracja trwa mniej niż minutę i wymaga podania jedynie adresu e-mail.
Jeżeli chcesz napisać coś bez logowania, to możesz zrobić to w dziale Wiadomości z Żyrardowa .
Jeżeli chcesz napisać coś bez logowania, to możesz zrobić to w dziale Wiadomości z Żyrardowa .