[-]
Ostatnio Dodane Obrazki
  •  Wstecz
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11(current)
  • 12
  • 13
  • Dalej 
Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

I Zlot Pojzadów Elektrycznych w Żyrardowie 2011 rok

RE: Zlot pojazdów elektrycznych

A co za problem z zamykaniem o 18:00?

Filmik ze zlotu:

Odpowiedz

Ja ledwo zobaczłem te plakaty na 1Maja/limanowskiego z tyłu powieszony to samo koło rynku i PKP
Odpowiedz

Gdy robiłem zdjęcia koło rynku naszego plakatu nie było. Może ktoś dowiesił później. Łatwo sprawdzić, nowych plakatów nie dowieszano chyba od tamtego czasu, więc powinien być jeszcze dziś widoczny.
Odpowiedz

Przy rynku plakatów nie widziałem ,ale róg Środkowej i Moniuszki plakat wisiał. Już to pisałem.
Odpowiedz

Widziałem ten plakat. Skierowany w stronę sklepu, tyłem do skrzyżowania, gdzie byłby bardziej widoczny dla wszystkich. Poza tym więcej ludzi by się dowiedziało o zlocie, gdyby właśnie na słupie przy rynku był taki plakat, a nie przy Moniuszki.
Dałem informację do lokalnych trzech gazetek. Myślicie, że któraś była zainteresowana umieszczeniem takiej informacji na swoich stronach? A podobno informują czytelników o tym, co się dzieje w mieście Smile Zakłamanie i prywata. Oczywiście, że nie musieli o niczym informować, bo niby po co? Ja im za umieszczenie przecież nie zapłaciłem. I nigdy nie zapłacę. To są gazety dla miasta i mieszkańców, jeśli jest inaczej, to dla mnie mogą zbankrutować choćby jutro, żałował niczego i nikogo nie będę. Mogą sobie zarabiać na ogłoszeniach drobnych i innych płatnych, ale informacje o dużych miejskich imprezach powinni zamieszczać za darmo. Jak nie, to niech spadają.
Odpowiedz

Relacja innego portalu ze Zlotu:

http://www.samochodyelektryczne.org/zlot...elacja.htm
Odpowiedz

Bardzo sumienna i rzetelna informacja o zlocie, jak widać wielu innym osobom zależało na promocji tego zlotu. A szkoda że nie naszemu wydziałowi promocji miasta.

Ps. Pozdrawiam wszystkich uczestników zlotu, którzy nas zaszczycili swoją obecnością Wink
Odpowiedz

Przestańcie już tak płakać o te plakaty. To tylko 12 kartek. Ja nie czytam tych wywieszonych kartek i innej informacji niż z tego forum nie miałem o tym, że taki zlot będzie. A ile jest osób, które nie zaglądają na żadne fora? Tysiące. Zaro ogłoszeń na klatkach i mediach. Co te 12 plakatów by zmieniło? Nie da się imprezy wypromować kilkoma plakatami. Szkoda, że ktoś nie pomyślał i lepszej promocji, bo impreza moim zdaniem jest bardzo trafna i bardzo przyszłościowa. Daje szansę naszemu miastu na stanie się centrum pojazdów elektrycznych, które bądź co bądź są przyszłością. Tym bardziej, że udało się ściągnąć tak wile osób związanych z tematem. Jest to ogromny potencjał, który nie powinien być zniweczony w przyszłym roku.
wiara+nadzieja+miłość=szczęście...

wiem, że nic nie wiem...
Odpowiedz

Zlot pojazdów elektrycznych w Żyrardowie

[link wygasł]

Zlot pojazdów elektrycznych w Żyrardowie

Dwa dni na oglądanie, próbne jazdy i dyskusje w gronie konstruktorów – wystawców, a to wszystko w ramach Zlotu EV (electric vehicle),
który odbył się w Żyrardowie w dniach 29-30 kwietnia. To pierwsza tego typu impreza w naszym mieście,
a już spotkała się z ciepłym przyjęciem zwiedzających, ale również z pozytywnymi wypowiedziami samych wystawców,
którzy zapowiadają swój przyjazd w przyszłym roku.

Odpowiedz

Tylko 6 kartek jeśli już.
Panie doktorze, tu nie chodzi o 6, czy 12 kartek.
W tej sprawie nie rozmawiałem z psem, czy krową, tylko z pracownikiem Urzędu Miejskiego i wypadało by dotrzymywać umów. Nawet jeśli były to umowy słowne.
Co do gazet, to dostały ode mnie powiadomienie, a że sprawę olały i nie poinformowały swoich czytelników o zlocie, to tylko pokazuje, jaki mają do nich (czytelników) stosunek.
Uważam, że informacja na słupach ogłoszeniowych, na stronie UM i w lokalnych gazetach jest wystarczającą promocją każdej imprezy. Zauważ, że UM nie lata po Kauflandach i klatkach schodowych i nie rozkleja swoich powiadomień. Skąd wiadomo o koncercie Lady Punk? Wystarczą takie powiadomienia, jakie robi UM pod warunkiem, że robi się to z głową i w ogóle się robi. Ja ze swojej strony rozwiesiłem trochę małych plakacików informujących o zlocie. Po klatkach nie będę rozwieszał ulotek, bo to nie mój obowiązek, poza tym uważam to za zaśmiecanie bloków.
Podchodząc do tego z innej strony, zlot był zrobiony głównie dla zlotowiczów. Możliwość obejrzenia sprzętu przez mieszkańców mógł być dodatkową atrakcją zlotu, ale nie był. Pretensje nie do mnie. Ja ze swojej strony wywiązałem się z obietnic i zrobiłem wszystko, co należało się zrobić.
Odpowiedz

RE: Zlot pojazdów elektrycznych w Żyrardowie

aż milo poczytać Big Grin
Patrzę w cieniu stoją buty
Widzę je jakby przez mgłę
Ooo...
Kto to, co to, kto powie co dziwnego dzieje się?
Odpowiedz

Rzeczywiście miło Smile
"Zawsze warto być człowiekiem, choć tak łatwo zejść na psy.... "
Odpowiedz

Tak, bezsprzecznieRolleyes
chyba to Kisiel kiedyś powiedział:
To, że żyjemy w koziej (nomem-omen) doopie, to już wszyscy wiemy, ale najgorsze, że się w niej urządzamy...."
Odpowiedz

hmmm.... mi też miło się czyta ten artykuł... Wink

a tak poważnie to cieszę się, że się podoba Wink
Odpowiedz

Dobry artykuł. Oby władze miasta go dobrze przeczytały i za rok bardziej pomogły przy promocji tej jakże pożądanej imprezy w Żyrardowie.

wiem, że nic nie wiem...
Odpowiedz

Co do umowy to umowa słowna ma moc prawną także ustalenia z takich rozmów powinny być realizowane przez wszystkie strony. Te nasze gazety to do palenia w piecu się nadają.
Nio ja uważam trochę inaczej...moim zdaniem "informacja na słupach ogłoszeniowych, na stronie UM i w lokalnych gazetach" nie jest wystarczająca. Prosty przykład mnie czyli osoby, która pracuje po za miastem. Takich mieszkańców jest kilka tysięcy. Ogłoszeń na słupach nie czytam bo nie mam kiedy (zwłaszcza, że było ich tylko 6), gazety czytam jak przypadkiem mi ktoś taką do ręki da, a na stroną UM zaglądam tylko do działu przetargów i takich tam. O większości imprez dowiaduję się od znajomych. Najwięcej info o tym co dzieje się w mieście daje mi FaceBook. O wielu imprezach żadne z for internetowych nie pisze, a one się odbywają i wiem o tym z FB. Dalej to fora internetowe. A dalej to plakaty i ulotki w klatce. Dopiero na końcu są wcześniej wspomniane gazety i plakaty. Małe ulotki nie muszą być kolorowe. Mogą być to zwykłe ksera z info na dole, że "sponsorem ulotek jest firma xxx - ta, która je wydrukuje. Wiem jakie są koszty tysięcy ulotek. Sam własne programy drukowałem w setkach i naprawdę nie było to tak strasznie drogie. Po za tym na forum jest kilkudziesięciu użytkowników. Sądzę, że każdy by dał te 5 zł aby było na materiał reklamowy. W końcu to forum było organizatorem, a więc i użytkownicy. Przy kolejnej imprezie organizowanej przez zyrardow24h.eu dam 10zł na ulotki. 10 userów to już 100zł. Będzie z tego ok 150 stron czarno białych. Do rozdania w szkołach będzie? No będzie. Proszę Tomku nie odbieraj moich wypowiedzi jako ataku. Próbuję tylko ukazać pewne aspekty, które można wykorzystać za rok.
Po za tym UM nie lata tak to prawda. Ale Ty możesz latać lub ktokolwiek inny z forum i takie ulotki czy małe plakaciki wieszać, gdyż miasto jest współorganizatorem.

Ledy Pank heh...nio ja wiem o tym koncercie z FB. A wiesz dlaczego gra Lady Pank, a nie np. Myslovitz? Bo na FB była taka akcja, gdzie setki osób się wypowiedziało jaki zespół by chciało. Wybraliśmy (też w tym brałem udział) Lady Pank. A wiesz co jest fajne...że już kolejna edycja takich wyborów trwa Wink

A czyj jest obowiązek rozwieszania plakatów na klatkach? Jesteś organizator? Zależy Ci na frekwencji? Jak tak to sam latasz i promujesz swoją imprezę. Nikt za Ciebie tego nie zrobi. To organizatorzy dbają o promocję imprezy.

Podchodząc z drugiej strony. Jeśli zlot miał być dla zlotowiczów to UM nie powinien dawać ani grosika na to, ani miejsca, ani prądu. Zlotowicze powinni za to płacić. Też jeżdżę na zloty i zawsze jest składkowe tych co są zlotowiczami. Po za tym skoro miało być dla zlotowiczów to po co narzekać, że miasto dało 6 a nie 12 plakatów? Pomyśl Eltom jak to ma być za rok. Czy zlot czy impreza dla mieszkańców.

wiem, że nic nie wiem...
Odpowiedz

Ja nie korzystam z FB i większość mieszkańców też nie, więc twoje wiadomości na FB można o kant d... potłuc. Ulotkami zajmują się inne fora a i to nie pomogło, gdy pogoda nie dopisała. Pieniądze wyrzucone w błoto. Ja nie potrzebuję 10.000 widzów na zlocie, tylko o rzeczywiste poinformowanie ludzi w normalny sposób, czyli plakaty na wszystkich słupach w widocznym miejscu na słupie, ogłoszenia w prasie i na stronach internetowych współpracujących ze sobą ludzi.
Dlaczego na portalach związanych ze zlotem były takie informacje, a na stronie UM, już nie?
Co do zlotów ogólnie. Od wielu lat jeżdżę na zloty (konwenty) SF do Nidzicy i tam miasto zawsze promuje takie imprezy. I to już od lat. W międzyczasie festiwal fantastyki stał się międzynarodową imprezą i jest to ogromna promocja Nidzicy w Polsce i na świecie. I tam też zjeżdżają się fani SF z całej Polski i zagranicy, by być we wspólnym gronie, a mieszkańcy miasta mają przy okazji możliwość "wgryzienia" się w tematykę SF, dzięki bezpośredniemu kontaktowi z konwentowiczami. Na to samo liczyłem w Żyrardowie. Wystawcy i goście z całej Polski byli bardzo zadowoleni. I zlot był w sumie dla nich. Bo nie był to zlot mieszkańców Żyrardowa. A że mało kto o tym wiedział, to nie jest wina organizatora, bo ten zrobił wszystko co do niego należało, tylko pozostałych osób odpowiedzialnych za rozreklamowanie tego na mieście, choćby w postaci czytelnych plakatów w widocznych miejscach np. przy rynku.
Klepiąc bzdury typu, że zlot dla EV nie jest w gestii UM, tylko my sami powinniśmy się składać na tor i prąd, powodujesz, że następna impreza może być zupełnie prywatna i miasto będzie miało guzik do powiedzenia i zero reklamy i promocji miasta. Tak na prawdę teren toru leży odłogiem miesiącami i nikt z niego nie korzysta, więc samo użyczenie toru, tak naprawdę nic nie kosztuje, kosztuje jedynie prąd, którego koszt szacuję na kilkadziesiąt do kilkuset złotych, w zależności od ilości wystawiających. Teraz proszę porównać te koszty, do innych imprez organizowanych przez miasto i dopiero na koniec gadać o tym, żebyśmy się jeszcze dodatkowo składali się sami na promocję miasta. Zlot jako taki był już promocją i to dużą, za niewielkie pieniądze. Jeszcze raz przeczytaj co napisałeś, jaki miałeś cel w tym, by to napisać i w ogóle po co to napisałeś? Będziesz organizatorem takich zlotów, to będziesz robił sobie składki jakie chcesz i możesz nie korzystać z pomocy UM. Mnie pozostaw sposób organizacji i współpracy przy organizowaniu imprez, które ja pilotuję.
Co będzie za rok, się okaże. Żyrardów nie jest pępkiem Polski i świata i może któraś z sąsiednich gmin będzie bardziej zainteresowana robieniem ogólnopolskiego zlotu EV, niż Żyrardów. Ja tam jestem otwarty na wszelkie propozycje, ale mieszkając w Żyrardowie od lat czuję jakiś taki mały patriotyzm lokalny, bo robić to u nas.
Niemiła księdzu ofiara? Chodź cielę do obory Tongue
Znajdą się inni, którzy przyjmą taki zlot z otwartymi rękami i nie będą robić szopek z jego rozreklamowaniem.
Odpowiedz

Eltom musisz zejść na ziemię. Nie oczekuj pomocy od UM w przypadku organizowania zlotu, zwłaszcza niszowych produktów, a takimi niewątpliwie są pojazdy elektryczne. Oni to odpowiednio przekalkulowali i doszli do wniosku, że im sie to po prostu nie opłaca. Gdyby to był zlot np. producentów samochodów dla służ publicznych albo zlot fascynatów otrzymywania szybkich diet za posiedzenia RM, to bądź pewien, że miałbyś pełny tor.
Taka rzeczywistość.
Odpowiedz

W sumie, to napisałem już pismo z prośbą o wyjaśnienie zaistniałych sytuacji, ale masz rację. Co ja będę sobie psuł nerwy. Niech się kiszą we własnym sosie. Teraz walka z radnymi i o radnych, to komu w głowie jakieś inne wyjaśnienia. Czytam, słyszę... normalnie jakiś cyrk się robi.
Odpowiedz

co do um i władz rzadzacych to powiem tak ze jak coś jest dla ludzi a nie dla nich z czego by mieli jakiś zysk dla siebie to wypną się na każdego..................................................................................
CDN.
Odpowiedz

•  Wstecz
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11(current)
  • 12
  • 13
  • Dalej 

[-]
Korzyści z rejestracji!
Masz coś do dodania? Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć. Czekamy na Ciebie! Rejestracja trwa mniej niż minutę i wymaga podania jedynie adresu e-mail.
Jeżeli chcesz napisać coś bez logowania, to możesz zrobić to w dziale Wiadomości z Żyrardowa .

[-]