[-]
Ostatnio Dodane Obrazki
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Polędwica a'la Parmeńska

#1

Polędwica a'la Parmeńska

kładniki:

- polędwica 1kg

- sól 30-50g

- kolendra



Polędwice obmyć, natrzeć na grubo solą i położyć na tackę np. bambusową i do lodówki na 5 dni. Codziennie należy zlewać wodę i przewracać.

Po 5 dniach polędwicę należy natrzeć ziarnami kolendry. Tak przygotowaną wkładamy w pończochę lub zawijamy w pieluchę w celu zapobieżeniu dotarcia do niej muchom i gryzoniom.

Tak suszymy ok 7dni.

W trzecim etapie wstępnie wysuszoną polędwicę wkładamy wyjętą z pieluchy i pończoszki do lodówki na co najmniej 7 dni.
Odpowiedz
  

[-]
Korzyści z rejestracji!
Masz coś do dodania? Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć. Czekamy na Ciebie! Rejestracja trwa mniej niż minutę i wymaga podania jedynie adresu e-mail.
Jeżeli chcesz napisać coś bez logowania, to możesz zrobić to w dziale Wiadomości z Żyrardowa .



[-]

Podobne wątki

Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Szynka dojrzewająca w suszonych pomidorach zico 1 252 25.09.2015 00:16
Ostatni post: PeteR
  Kindziuk w pęcherzu zico 0 202 21.09.2014 21:13
Ostatni post: zico
  Karkówka dojrzewająca zico 0 235 21.09.2014 21:05
Ostatni post: zico
  Schinkespeck zico 0 188 21.09.2014 21:00
Ostatni post: zico
  Kiełbaski dojrzewające, a'la litewskie zico 0 206 21.09.2014 20:56
Ostatni post: zico
  Słonina paprykowana - wędzona zico 0 188 21.09.2014 20:52
Ostatni post: zico
  Schab dojrzewający zico 0 174 21.09.2014 20:30
Ostatni post: zico


[-]

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

3 gości