Nasze wypieki :) - Wersja do druku +- Żyrardów dla Wszystkich (https://zyrardow24h.eu) +-- Dział: Społeczność forum (https://zyrardow24h.eu/Dzial-Spolecznosc-forum) +--- Dział: Kawiarenka (https://zyrardow24h.eu/Dzial-Kawiarenka) +---- Dział: Dla kobiet (https://zyrardow24h.eu/Dzial-Dla-kobiet) +---- Wątek: Nasze wypieki :) (/Temat-Nasze-wypieki) |
Nasze wypieki :) - MALYNKA - 13.12.2010 Mój mężczyzna nie je ciast które robie miodownik ala snickers jest pyszny, ale gardzi nim chatka też mu do guustu nie przypadła pleśniaczek bleee szarlotka nieee, serniczek z bezą hmmm kreci nosem, tiramisu fuuuj itd ... jedyne co mu podchodzi to rafaello za którym ja nie przepadam... p.s chyba komentować nie trzeba szarlotka : 4 szkl mąki szkl cukru 4-5 żółtek jaj ok 2 kg jabłek na szarlotkę łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy do smaku 2 kostki margaryny pół kubeczka jogurtu naturalnego mąka+cukier+proszek+cukier waniliowy do michy wymieszać ładnie dodać lekko roztopione kostki masła 4-5 żółtek i jogurt wszystko razem zagnieść ciasto będzie takie miekkie lekko lepiące ale potem pulchne i pyyyszne ciastem wylepiam dno formy i wkładam do nagrzanego piekarnika 180 stopni na ok 10-15 min ma się ładnie zarumienić reszte ciasta rozwałkowuje robie z niego paseczki lub jakieś cudo wyciinam z foremek w miedzy czasie jak spód się piecze lub wcześniej obieram jabłka kroje je na ćwiartki wrzucam do garnka podlanego paroma łyżkami wody i praże dodając cukier i cynamon według uznania Niom i jak jest spód i jabłka to wierz zostaje do zrobienia według uznania można zrobić plecionkę można zrobić cały prosty tylko nakuć widelcem a potem posypać pudrem Wszystko piec jeszcze ok 45 min RE: 11.12.2010 Ognicho w lesie - Dalenka - 13.12.2010 Wow Malwina, jestem pod wrażeniem "pleśniaczek, chatka,serniczek z bezą,tiramisu..." no no Jutro wydrukuje sobie przepis na szarlotkę Ala tak go czytam to nie wiem czy podołam Za to te fileciku z krakersami brzmią super - w weekend przetestuje przepis RE: 11.12.2010 Ognicho w lesie - MALYNKA - 13.12.2010 kurcze może nie umiem tłumaczyć ale faktycznie troszkę tych ciast sie robiło teraz nie mam dla kogo RE: 11.12.2010 Ognicho w lesie - Dalenka - 13.12.2010 U mnie też w domu ciasta nie są hitem i nie ma kto jeść. Jak upiekę karkówkę czy boczek to nie ma takiego problemu RE: 11.12.2010 Ognicho w lesie - MALYNKA - 13.12.2010 hehe niom się rozumie RE: Nasze wypieki :) - teqton - 13.12.2010 Dziewczyny pozwoliłem sobie przenieść wasze posty, ponieważ przepis zginie w tamtym temacie A trzeba będzie go wypróbować Jeśli macie inne sprawdzone przepisy na ciasta możecie je śmiało wrzucać tutaj Zdjęcia mile widziane Zaproszenia na degustacje jeszcze bardziej RE: Nasze wypieki :) - MALYNKA - 14.12.2010 oooo proszę jaki chętny się znalazł dziewczyny szkoda że tylko jeden cooo... RE: Nasze wypieki :) - Jancio - 14.12.2010 Nie jeden,tylko reszta czeka na Wasza reakcje RE: Nasze wypieki :) - MALYNKA - 14.12.2010 jakby ktosik chciał to napisze przepis baaardzo szybki i prosty na deser tiramisu do pucharków jak spodziewamy się gości i na szybkiego potrzebujemy coś oryginalnego to jest super sprawa ok pół godz (dla wprawionych nawet i nie) i gotowe p.s wpadł mi pewien pomysł do główki można zrobić małą degustację w performerze tylko trza pogadać z mikim RE: Nasze wypieki :) - Jarecki - 14.12.2010 (13.12.2010 21:11 )MALWINA napisał(a): Mój mężczyzna nie je ciast które robie Ale jak to "nie je"? Przecież każde - własnego wypieku - ciasto jest wyśmienite. A jak przypadkiem wyjdzie zakalec z murzynka - palce lizać Jeśli robienie ciast sprawia Tobie przyjemność to chętnie wespół z kolegami spałaszujemy wszelkie ilości ciast i ciasteczek W rewanżu możemy wymienić żarówki, zmienić olej w aucie, odśnieżyć chodnik, etc. P.S. Na murzynka mam niestety patent antyzakalcowy RE: Nasze wypieki :) - Andzia1234 - 14.12.2010 Ja reflektuję na przepis na rafaello- gdybyś mogła napisać będę wdzięczna. RE: Nasze wypieki :) - Almerka - 14.12.2010 (13.12.2010 21:11 )MALWINA napisał(a): szarlotka : Na pewno 2 kostki margaryny ?? RE: Nasze wypieki :) - MALYNKA - 14.12.2010 Jareck doooobre dooobre hehe andzia jak znajde przepis to napisze almerka tak dwie dwie kostki- w pracy robiłam co dzień prawie szarlotkę a więc RE: Nasze wypieki :) - MALYNKA - 14.12.2010 ooo widzisz mnie nie było dopiero teraz odczytałam smacznego RE: Nasze wypieki :) - zbyszek - 14.12.2010 [quote='MALWINA' pid='40901' dateline='1292267505'] Mój mężczyzna nie je ciast które robie miodownik ala snickers jest pyszny, ale gardzi nim chatka też mu do guustu nie przypadła pleśniaczek bleee szarlotka nieee, serniczek z bezą hmmm kreci nosem, tiramisu fuuuj itd ... jedyne co mu podchodzi to rafaello za którym ja nie przepadam... p.s chyba komentować nie trzeba O Boże! Ja bym na jego miejscu po rękach Cię całował. Żonka ma, osobista, piecze też wspaniałe ciasta i gdybym kręcił nosem blacha by poszła w ruch. Ale nie kręcę,bo jej ciacha to rozkosz w gębie. RE: Nasze wypieki :) - MALYNKA - 14.12.2010 a niom widzisz ja jak piekłam nawet w pracy i przynosiłam do domu to leżały aż trzeba było wyrzucić ostatnio właśnie miałam snickersa-nawet nie tchnął i do wyrzucenia p.s może takie nie dobre robie :/ RE: Nasze wypieki :) - jaga20001 - 14.12.2010 Malwinko to jak możesz to podaj przepis na Snikersa RE: Nasze wypieki :) - MALYNKA - 14.12.2010 mogę tylko to troszkę praco chłonne i do tego nie wiem czy ktoś zrozumie hehe tak pierwszy raz RE: Nasze wypieki :) - Almerka - 14.12.2010 Chciałam fotkę wstawić i posta usunęłam Testowałam przepis [attachment=1224] RE: Nasze wypieki :) - MALYNKA - 14.12.2010 oby smakowała smacznego |