Żyrardów dla Wszystkich
Nasze wypieki :) - Wersja do druku

+- Żyrardów dla Wszystkich (https://zyrardow24h.eu)
+-- Dział: Społeczność forum (https://zyrardow24h.eu/Dzial-Spolecznosc-forum)
+--- Dział: Kawiarenka (https://zyrardow24h.eu/Dzial-Kawiarenka)
+---- Dział: Dla kobiet (https://zyrardow24h.eu/Dzial-Dla-kobiet)
+---- Wątek: Nasze wypieki :) (/Temat-Nasze-wypieki)

Strony: 1 2 3

Nasze wypieki :) - MALYNKA - 13.12.2010

Mój mężczyzna nie je ciast które robie Sad miodownik ala snickers jest pyszny, ale gardzi nim Tongue chatka też mu do guustu nie przypadła Sad pleśniaczek bleee szarlotka nieee, serniczek z bezą hmmm kreci nosem, tiramisu fuuuj itd ... jedyne co mu podchodzi to rafaello za którym ja nie przepadam...
p.s chyba komentować nie trzeba Tongue Tongue

szarlotka :
4 szkl mąki
szkl cukru
4-5 żółtek jaj
ok 2 kg jabłek na szarlotkę
łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy do smaku
2 kostki margaryny
pół kubeczka jogurtu naturalnego

mąka+cukier+proszek+cukier waniliowy do michy Tongue wymieszać ładnie
dodać lekko roztopione kostki masła 4-5 żółtek i jogurt wszystko razem zagnieść ciasto będzie takie miekkie lekko lepiące ale potem pulchne i pyyyszne Smile ciastem wylepiam dno formy i wkładam do nagrzanego piekarnika 180 stopni na ok 10-15 min ma się ładnie zarumienić Smile reszte ciasta rozwałkowuje robie z niego paseczki lub jakieś cudo wyciinam z foremek Smile w miedzy czasie jak spód się piecze lub wcześniej obieram jabłka kroje je na ćwiartki wrzucam do garnka podlanego paroma łyżkami wody i praże dodając cukier i cynamon według uznania Smile
Niom i jak jest spód i jabłka to wierz zostaje do zrobienia według uznania można zrobić plecionkę można zrobić cały prosty tylko nakuć widelcem a potem posypać pudrem Smile

Wszystko piec jeszcze ok 45 min Smile

RE: 11.12.2010 Ognicho w lesie - Dalenka - 13.12.2010

Wow Malwina, jestem pod wrażeniemSmile "pleśniaczek, chatka,serniczek z bezą,tiramisu..." no noSmile
Jutro wydrukuje sobie przepis na szarlotkęSmile
Ala tak go czytam to nie wiem czy podołamWink
Za to te fileciku z krakersami brzmią super - w weekend przetestuje przepisSmile

RE: 11.12.2010 Ognicho w lesie - MALYNKA - 13.12.2010

kurcze może nie umiem tłumaczyć Sad ale faktycznie troszkę tych ciast sie robiło Tongue teraz nie mam dla kogo Tongue Sad

RE: 11.12.2010 Ognicho w lesie - Dalenka - 13.12.2010

U mnie też w domu ciasta nie są hitem i nie ma kto jeść. Jak upiekę karkówkę czy boczek to nie ma takiego problemuWink

RE: 11.12.2010 Ognicho w lesie - MALYNKA - 13.12.2010

hehe niom się rozumie Big Grin

RE: Nasze wypieki :) - teqton - 13.12.2010

Dziewczyny pozwoliłem sobie przenieść wasze posty, ponieważ przepis zginie w tamtym temacie Smile A trzeba będzie go wypróbować Smile Jeśli macie inne sprawdzone przepisy na ciasta możecie je śmiało wrzucać tutaj Smile Zdjęcia mile widziane Smile
Zaproszenia na degustacje jeszcze bardziej Big Grin

RE: Nasze wypieki :) - MALYNKA - 14.12.2010

oooo proszę Tongue jaki chętny się znalazł Big Grin dziewczyny szkoda że tylko jeden cooo... Tongue

RE: Nasze wypieki :) - Jancio - 14.12.2010

Nie jeden,tylko reszta czeka na Wasza reakcje Big Grin

jakby ktosik chciał to napisze przepis baaardzo szybki i prosty na deser tiramisu do pucharków Big Grin jak spodziewamy się gości i na szybkiego potrzebujemy coś oryginalnego to jest super sprawa ok pół godz (dla wprawionych nawet i nie) i gotowe Big Grin

p.s wpadł mi pewien pomysł do główki Big Grin można zrobić małą degustację w performerze tylko trza pogadać z mikim Big Grin

RE: Nasze wypieki :) - Jarecki - 14.12.2010

(13.12.2010 21:11 )MALWINA napisał(a): Mój mężczyzna nie je ciast które robie

Ale jak to "nie je"? Przecież każde - własnego wypieku - ciasto jest wyśmienite. A jak przypadkiem wyjdzie zakalec z murzynka - palce lizać Wink

Jeśli robienie ciast sprawia Tobie przyjemność to chętnie wespół z kolegami spałaszujemy wszelkie ilości ciast i ciasteczek Big Grin
W rewanżu możemy wymienić żarówki, zmienić olej w aucie, odśnieżyć chodnik, etc. Big Grin

P.S. Na murzynka mam niestety patent antyzakalcowy Wink

RE: Nasze wypieki :) - Andzia1234 - 14.12.2010

Ja reflektuję na przepis na rafaello- gdybyś mogła napisać będę wdzięczna.

RE: Nasze wypieki :) - Almerka - 14.12.2010

(13.12.2010 21:11 )MALWINA napisał(a): szarlotka :
4 szkl mąki
szkl cukru
4-5 żółtek jaj
ok 2 kg jabłek na szarlotkę
łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy do smaku
2 kostki margaryny
pół kubeczka jogurtu naturalnego

Na pewno 2 kostki margaryny ??

Jareck doooobre dooobre hehe
andzia jak znajde przepis to napisze
almerka tak dwie dwie kostki- w pracy robiłam co dzień prawie szarlotkę a więc Big Grin

ooo widzisz Big Grin mnie nie było dopiero teraz odczytałam Big Grin smacznego

RE: Nasze wypieki :) - zbyszek - 14.12.2010

[quote='MALWINA' pid='40901' dateline='1292267505']
Mój mężczyzna nie je ciast które robie Sad miodownik ala snickers jest pyszny, ale gardzi nim Tongue chatka też mu do guustu nie przypadła Sad pleśniaczek bleee szarlotka nieee, serniczek z bezą hmmm kreci nosem, tiramisu fuuuj itd ... jedyne co mu podchodzi to rafaello za którym ja nie przepadam...
p.s chyba komentować nie trzeba Tongue Tongue

O Boże! Ja bym na jego miejscu po rękach Cię całował.Big Grin
Żonka ma, osobista, piecze też wspaniałe ciasta i gdybym kręcił nosem blacha by poszła w ruch. Ale nie kręcę,bo jej ciacha to rozkosz w gębie.Big GrinBig Grin

a niom widzisz Smile ja jak piekłam nawet w pracy i przynosiłam do domu to leżały aż trzeba było wyrzucić Sad Sad ostatnio właśnie miałam snickersa-nawet nie tchnął Sad i do wyrzucenia Sad

p.s może takie nie dobre robie :/

RE: Nasze wypieki :) - jaga20001 - 14.12.2010

Malwinko to jak możesz to podaj przepis na Snikersa

mogę Big Grin tylko to troszkę praco chłonne i do tego nie wiem czy ktoś zrozumie hehe tak pierwszy raz Tongue

RE: Nasze wypieki :) - Almerka - 14.12.2010

Chciałam fotkę wstawić i posta usunęłam Angry
Testowałam przepis Smile Tongue
[attachment=1224]

oby smakowała Smile smacznego Smile