16.05.2014 06:56
RE: Dziś w TVN24 Miasto Gwiazd
(15.05.2014 07:33 )Andreas napisał(a):(14.05.2014 21:47 )Gość napisał(a): Znalazłam taki wpis:Też sobie usiłuję przypomnieć jakąś wypowiedź, w której Pan Krajewski wylewałby tony jadu na władze miejskie i jakoś nie mogę. Nie znam Pana Krajewskiego osobiście, ale doskonale pamiętam, że jego wypowiedzi w mediach zawsze denerwowały mnie zbyt wielką ostrożnością, delikatnością i dyplomacją w stosunku do władz miejskich, które tak go potraktowały. Moim zdaniem mógłby "przygrzać z grubej rury" i miałby solidne argumenty, ale najwyraźniej zawsze się powstrzymywał w imię dobra festiwalu, bo przecież zaogniłby sytuację.
[...]
"Moim zdaniem nie - przynajmniej ja na miejscu Prezydenta tak łatwo nie zapomniałabym o tonach jadu wylewanych przez Artura na władze miejskie "
Po takich wypowiedziach jak ta przytoczona wyżej wydaje mi się, że Pan Krajewski wykazał się dużą mądrością i kulturą, bo nie dał się sprowokować, a nie chodzi tu przecież o nic innego jak prowokację. To dlatego miłośnicy obecnej władzy piszą takie bzdury na temat festiwalu i osoby, która go firmuje. Bzdury nie poparte żadnym, nawet najmarniejszym cytatem!
Zapewne wielu nadal liczy, że Pan Krajewski w końcu nie wytrzyma i odpowie ostrzej, a wtedy będzie można go "docisnąć" i ostatecznie zniechęcić do robienia festiwalu w tym mieście.
Ale jak to jest możliwe, aby tak świetną imprezę niszczyć? Przecież taki fenomen nie zdarza się często, nie tylko w Żyrardowie, ale i w innych miastach? Nie podejrzewam, aby organizator był jakimś radnym lub kandydatem na prezydenta, by gnoić go politycznie?