03.07.2012 15:56
RE: Firmy kurierskie - która najlepsza?
Dziś znów kurier siódemki nie dostarczył mi paczki. Zostawił awizo z numerem telefonu, którego nikt nie odbiera. Na awizo nie ma numeru przesyłki, tylko telefon i data. Zadzwoniłem do siódemki a oni żadają podania numeru przewozowego. Skąd mam go wziąć? Otóż mam zadzwonić do firmy, która wysyłała przesyłkę i się dowiedzieć ten numer. Jak powiedziałem, ze firma jest do dupy, bo są podawane numery klienta do którego trzeba dostarczyć przesyłkę, i wystarczy przy braku obecności klienta w domu zadzwonić do niego, to się dowiedziałem, że kurier nie ma obowiązku dzwonienia do klienta. Ale to tylko w siódemce. Wszyscy inni kurierzy dzwonią, gdy mnie nie ma w domu, albo nawet wcześniej zanim dostarczą przesyłkę. Czy ja mam obowiązek siedzieć cały czas w domu, bo może dziś kurier mnie odwiedzi? Przesyłka była wysłana w piątek, a dziś mamy wtorek, to skąd ja mam wiedzieć że dziś ją dostarczą? Spodziewałem się jej wczoraj, bo to niby kurier.NIBY.
Unikajcie tej formy kurierskiej, bo to nie jest pierwszy raz, gdy nie dostarcza przesyłek w cywilizowany sposób. Jedyne słowa, które usłyszałem od operatora siódemki, to takie, bym nie używał obelżywych słów. Bo dupa go obrażała. Jak użyłem cenzurowanego słowa "odbyt" to rzucił słuchawką.
NIE KORZYSTAJCIE Z "SIÓDEMKI". BO TO DNO, NIE FIRMA KURIERSKA!!!!