14.12.2009 15:46
tomasz napisał(a):Marcin,
popatrz czasami choć trochę obietywnie, a nie ciągle z pozycji polityka opozycji jedziesz
Napisali komunikat - źle bo chwalą sie, a dla innych gmin to codzinenośc.
gdyby było brak informacji - władza nie informuje o ważnych decyzjach.
W ten sposób zawsze można krytykować, ale co Ci to daje? Wyborców raczej nie zyskasz nowych ciągle wszystko negując.
Staram się patrzyć obiektywnie m.in. porównując Żyrardów do najlepszych gmin w kraju. Oczywiście jest bardzo łatwo powiedzieć, że nie jestem obiektywny, ale ja tylko wymagam dużo. Przy tej inwestycji trzeba sobie wysoko stawiać poprzeczkę, bo kolejna może będzie za pół wieku i to co zostanie zrobione teraz będzie służyć naszym wnukom więc zaniedbania są nie wskazane.
Tomasz ja nie neguje informacji, ale patrze na to co załatwiły sobie inne gminy przez ostatnie 3 lata w tej sprawie. Władze miasta ruszyły do walki tak naprawdę w wakacje 2009r. Gmina Jaktorów, czy Grodzisk Maz. rozmawiają i jeżdżą od 3 lat i jakoś się nie chwalą gdzie musieli interweniować, ale rzeczowo informują swoich mieszkańców. A dlaczego tak robią, bo ważne osoby nie chcą, żeby się chwalono, że pomogli, bo zaraz mają nieprzyjemności ( tym pomogłeś, a nam nie itp.) . Jak tylko jakaś gazeta bulwarowa się dowie, że pomógł premier Pawlak i to opisze z naciskiem na to, że mieszka w Żyrardowie już nigdy nie pomoże. Co będzie ze szkodą dla nas.
Mam klaskać, bo miasto załatwiło jeden, z kilku swoich postulatów przez swoje zaniedbania? Tomasz do każdego tematu podchodzę merytorycznie i do każdego mam odpowiednie dokumenty na których się opieram pisząc posta w takich sprawach. A ta sprawa boli mnie szczególnie, bo kolej to moje małe hobby.
Podkreślam jeszcze raz wymagam dużo i nie zadowolę się małymi sukcesami, bo to tylko wygrana potyczka, a nie wojna.