Paraolimpiada według Korwina-Mikke - Wersja do druku +- Żyrardów dla Wszystkich (https://zyrardow24h.eu) +-- Dział: Społeczność forum (https://zyrardow24h.eu/Dzial-Spolecznosc-forum) +--- Dział: Kawiarenka (https://zyrardow24h.eu/Dzial-Kawiarenka) +--- Wątek: Paraolimpiada według Korwina-Mikke (/Temat-Paraolimpiada-wedlug-Korwina-Mikke) |
Paraolimpiada według Korwina-Mikke - teqton - 11.09.2012 Oglądaliście wczoraj program Tomasza Lisa z udziałem Korwina-Mikke ? Najbardziej rozbawił mnie tekst o Janku Meli. "- Dla mnie człowiek, który nie ma nóg świetnie się nadaje do chodzenia po Antarktydzie, bo mu noga nie odmarznie, to jest zaleta!" więcej na: http://www.pudelek.pl/artykul/43156/korwin_przeprasza_zwymyslalem_senatora_przez_pomylke/ RE: Paraolimpiada według Korwina-Mikke - zbyszek - 11.09.2012 Każda możliwość zaistnienia jest dobra, a czy na pewno? Olbrychski z szabelką ganiał po Zachęcie i ciął zdjęcia aktorów w mundurach niemieckich i co , głośno o nim było. Ale mówić o inwalidach takie rzeczy to już trąci zidioceniem. Szkoda że dopiero teraz Tusk i Komorowski "przypomnieli " sobie o naszych paraolimpijczykach. Tusk też coś tam powiedział o Paraolimpiadzie. Coś dziwnego. RE: Paraolimpiada według Korwina-Mikke - teqton - 11.09.2012 Powiedział że: „Paraolimpiada budzi różne wzruszenia, ale nie są to emocje porównywalne z olimpiadą”- Donald Tusk! RE: Paraolimpiada według Korwina-Mikke - internauta - 11.09.2012 Język polski-obcym jest,myślę,że Donald Tusk kilkakrotnie się wzruszył ale nie tak jak z powodu osiągnięć naszych olimpijczyków,nie postawiłby znaku równości między obydwoma stopniami natężeń wzruszeń.I jak tu zgadnąć które wzruszenie było wyższej rangi. RE: Paraolimpiada według Korwina-Mikke - teqton - 11.09.2012 Skupmy się na tym co powiedział Korwin- Mikke: Cytat:Korwin-Mikke napisał: - Każdy ma prawo uprawiać dowolne ćwiczenie fizyczne i urządzać dowolne zawody. Można się tylko cieszyć, że inwalidzi też organizują zawody. Ze sportem nie ma to jednak wiele wspólnego – równie dobrze można by organizować zawody w szachy dla d.... - lub turnieje brydżowe dla ludzi z zespołem Downa - czytamy na blogu Korwina-Mikkego. Cytat:Korwin-Mikke pisze: - Cywilizacja europejska, która panowała nad światem, stawiała na najmądrzejszych, najsilniejszych, najinteligentniejszych, najszybszych – a obecna anty-cywilizacja za najważniejsze uważa forowanie biednych, głupich, niezaradnych – i również inwalidów. W efekcie to nie my dziś kolonizujemy świat – to nas kolonizują - napisał polityk. Cytat:Polityk, który chciał być prezydentem Polski, napisał też: - Jeśli chcemy, by ludzkość się rozwijała, w telewizji powinnismy ogladac ludzi zdrowych, pieknych, silnych, uczciwych, madrych - a nie zboczeńców, morderców, słabeuszy, nieudaczników, kiepskich, idiotów - i inwalidów, niestety. Jeśli chcemy, by ludzkość się rozwijała - oczywiście - pisze Korwin-Mikke. Cytat:I dodaje: - Przy okazji: obejrzałem sobie klasyfikację medalową para-olimpiady. Nie ma tam prawie w ogóle państw afrykańskich. Tam zaraza nie dotarła. Ale to oznacza, że Murzyni niedługo podbiją świat. I wyrżną nas. Zaczynając od niepełnosprawnych. Jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy. Główną przyczyną wypadków drogowych jest obecnie ubezpieczenie od OC – bo ubezpieczeni kierowcy mniej boją się wypadku. Podobnie pokazywanie, że los inwalidy nie jest taki straszny musi przynieść wzrost liczby wypadków – bo ludzie (podświadomie!) mniej będą bali się kalectwa! - napisał polityk. RE: Paraolimpiada według Korwina-Mikke - internauta - 11.09.2012 Wieczorem to przetrawię. RE: Paraolimpiada według Korwina-Mikke - degustator - 11.09.2012 Dla mnie Korwin jest jak zwykle ani inteligentny ani dowcipny.To jest skończony polityk który nadal chce być w kręgu zaiteresowania. Lepiej nie już je te Pity. RE: Paraolimpiada według Korwina-Mikke - Łukanyo - 11.09.2012 Sam przyznał, ze od czterech lat nie był w żadnej telewizji... trzeba było jakoś zaistniec. RE: Paraolimpiada według Korwina-Mikke - degustator - 12.09.2012 No to zabłysnął możma powiedzieć jak Tomaszewski RE: Paraolimpiada według Korwina-Mikke - dr_niziołek - 13.09.2012 Cóż...w jednym ma racje. W krajach afrykańskich jest mniej osób niepełnosprawnych niż w krajach Ameryki czy Europy. Jest to spowodowane mniejszą "chemią" w tamtym regionie. Nio...ale za to mają malarię, aids i wiele innych nieprzyjemnych chorób, które zabijają miliony ludzi. RE: Paraolimpiada według Korwina-Mikke - robuloc - 14.09.2012 (13.09.2012 21:38 )dr_niziołek napisał(a): Cóż...w jednym ma racje. W krajach afrykańskich jest mniej osób niepełnosprawnych niż w krajach Ameryki czy Europy. Jest to spowodowane mniejszą "chemią" w tamtym regionie. Nio...ale za to mają malarię, aids i wiele innych nieprzyjemnych chorób, które zabijają miliony ludzi.raczej jest to spowodowane wieksza umieralnoscia "powypadkowa", brakiem opieki, innym (tj. brakiem) systemem socjalnym, ..... |