Żyrardów dla Wszystkich
Instalacje elektryczne, tv, sat, domofony, kamery itp. - Wersja do druku

+- Żyrardów dla Wszystkich (https://zyrardow24h.eu)
+-- Dział: Społeczność forum (https://zyrardow24h.eu/Dzial-Spolecznosc-forum)
+--- Dział: Technika (https://zyrardow24h.eu/Dzial-Technika)
+--- Wątek: Instalacje elektryczne, tv, sat, domofony, kamery itp. (/Temat-Instalacje-elektryczne-tv-sat-domofony-kamery-itp)

Instalacje elektryczne, tv, sat, domofony, kamery itp. - Gość - 17.02.2010

Jeśli ktoś ma problem i nie wie od czego zacząć, lub jak to połączyć, służę pomocą.

RE: Instalacje elektryczne, tv, sat, domofony, kamery itp. - Bercik - 17.02.2010

Firma Komp-Sat również służy pomocąTongue

RE: Instalacje elektryczne, tv, sat, domofony, kamery itp. - elprincipito - 17.02.2010

Taaa

Wzmacniacz mi lepiej naprawcie Tongue

Kenwooda starego jakiegoś mam i niewiem gdzie się z nim udać na naprawę bo najprawdopodobniej układ jakiś się przepalił bo objawy takie jakieś nienormalne. Działa ale tylko w określonej konfiguracji...

A że sprzęt wiekowy i na dzisiaj już tani jak barszcz to i wydawać na to kasy za dużo nie zamierzam...

RE: Instalacje elektryczne, tv, sat, domofony, kamery itp. - Rogacz - 17.02.2010

(17.02.2010 12:36 )teqton napisał(a): Bercik rozumiem że ta pomoc darmowa ? Big Grin

Gdyby tu na forum były plusy byś jednego dostał Wink

RE: Instalacje elektryczne, tv, sat, domofony, kamery itp. - eltom - 17.02.2010

Wątpię by sie dało kupić gotowca. Trzeba by zbudować dwa układy na tranzystorach dużej mocy, coś jak zasilacz stabilizowany, ale z ograniczeniem prądowym.
Popytaj na elektrodzie. Ja się takimi wynalazkami nie zajmowałem Wink

(17.02.2010 13:12 )rogacz napisał(a):
(17.02.2010 12:36 )teqton napisał(a): Bercik rozumiem że ta pomoc darmowa ? Big Grin

Gdyby tu na forum były plusy byś jednego dostał Wink

Nie bardzo rozumiem za co?
Plusy na forum są w formie reputacji.

RE: Instalacje elektryczne, tv, sat, domofony, kamery itp. - dr_niziołek - 17.02.2010

Teq i El...to o czym mówicie to dla mnei czarna magiaSad

RE: Instalacje elektryczne, tv, sat, domofony, kamery itp. - Killerski - 17.02.2010

Witaj jak byś powiedział konkretnie co to ma zasilać i dlaczego ma mieć ograniczenia prądowe ?

RE: Instalacje elektryczne, tv, sat, domofony, kamery itp. - eltom - 18.02.2010

Zrobienie jest możliwe. Potencjometrem możesz balansować prądy na obu wyjściach, tak jak balans stereo w radiu. Tylko, że koszt może być podobny do gotowego, drugiego zasilacza. Odejdzie koszt transformatora, ale elektronika będzie podwójna.

RE: Instalacje elektryczne, tv, sat, domofony, kamery itp. - dr_niziołek - 18.02.2010

16 tysięcy??? Phi...zrobie taki za 10 tysięcy.

PS do Eltoma tie..eltom, chcesz zarobić 5 tysięcy?

SmileWink

RE: Instalacje elektryczne, tv, sat, domofony, kamery itp. - eltom - 19.02.2010

Moc prawie 5 kW. Skąd ja takie trafo wezmę? Nawet jeśli to będzie przetwornica.

RE: Instalacje elektryczne, tv, sat, domofony, kamery itp. - dr_niziołek - 19.02.2010

Ja mam piec szamotowy o takiej mocy. Fakt faktem mam poprowadzoną oddzielną linię tylko pod jego "pbsługę"