Liczba postów: 4 302
Liczba wątków: 18
Reputacja:
18
RE: Zaniedbane przez poprzednią dyrekcję CK powoli zaczyna odzyskiwac blask
Kto bronił w takim razie przeszkadzał szykować się dłużnej niż 1 miesiąc. Czy dziś w kasie jest dużo wiece pieniędzy niż 4miesiace temu? Nie traktuj nas jak prostaków proszę.
Ja wiem, że przygotowanie takich dokumentów trwa sporo czasu, mój zarzut dotyczy tego, że może za późno wzięto się za ich tworzenie. I czy te dokumentacje były niezbędne do starania się w innych programach, np na działania edukacyjne, chyba nie.
Kwestia depetu w kasie CK mogła być utrudnieniem. Jednak nie wmówi mi Pan, po pierwsze, że po roku dłubania w budżecie CK, zwalnianiu ludzi i przesunięć z budżetu miasta do tego CK, był on jeszcze w fatalnym stanie żeby nie wyskrobać kilkudziesięciu tys. zł na wkład do dofinansowania np na projekt edukacyjny dla dzieci.
Po drugie przecież mówimy o budżecie na ten rok, bo w nim powinny znależć się wkłady do dotacji.Czyżby i za zeszły rok budżet CK przy tak światłym zarządzaniu i po mimo dodatkowej kasy z miasta, zamknął się stratą tak dużą,że uniemożliwiła staranie się o jakiekolwiek dotacje?To skąd ta ciągła propaganda sukcesu i magia liczb, i krzyki jak to żeśmy nie oszczędzili i uratowali w tym przypadku CK, skoro nie ma kasy nawkłady własne do dotacji.
A ztwierdzenie,że poprzednia władza też nie składała, pominę milczeniem, bo jest śmieszne i nie przystoi wykształconemu człowiekowi na stanowisku, jak Pan. Miała być nowa jakość a broni się,że poprzednicy też nic nie robili,to oni są usprawiedliwieni.
Dziękuję Panu za odpowiedź i próbę obrony.
HUZAR
Liczba postów: 441
Liczba wątków: 7
Reputacja:
4
Lokacja: WsH
Dobrze, że świnia nie fioletowa bo bym miał traumę przed otwarciem mojego ulubionego pubu w nowej lokalizacji.
CK w ubiegłym roku podobnie jak i w tym roku ma rekordowo wysoką dotację z miasta - 1.800.000,- na nicnierobienie . Pan Spychacz potrafi zadbać o pieniążki z budżetu. Na wkład własny spokojnie by wystarczyło. Tylko trzeba było coś zrobić merytorycznego, a nie bić polityczną pianę. I proszę - zmieńcie płytę, że poprzednia dyrekcja, że zadłużenie ... To już nawet nie jest śmieszne.
ne jest śmieszne a prawdziwe