"Świetne" hasło wyborcze :-)
Witam,
Nad ulicą Limanowskiego na dużym banerze widziałam dziś świetne hasło wyborcze pana Wilka kandydującego na prezydenta "Razem zmieniajmy Żyrardów", a na zdjęciu na banerze m. in. widok basenu na ul. Jodłowskiego. Ma facet poczucie humoru, nie ma co :-)). Spółka AQUA zadłużona na kilka milionów bez perspektyw na poprawę jej finansów, miasto niesamowicie zadłużone, zaciągnięte przez miasto kredyty a co za tym idzie - potworne odsetki. Może na tym banerze powinno być "Razem ZADŁUŻAJMY Żyrardów" a nie "zmieniajmy" :-))? Uśmiałam się do łez :-))). Nie ma to jak poczucie humoru :-). Płakać nam trzeba panie prezydencie! Mam nadzieję, że są w mieście ludzie mądrzy i zmienią tą władzę, bo żyć się tu nie chce.
Trzymajcie się :-)
Liczba postów: 4 301
Liczba wątków: 18
Reputacja:
18
RE: "Świetne" hasło wyborcze :-)
Nie śmiejcie się bo możne Wilk ma oczy które leczą i wystarczy jego rzut oka by oglądający baner nagle uwierzyli.
Reputacja:
14
(05.11.2010 11:16 )smok24eu napisał(a): [...] "Razem zmieniajmy Żyrardów" [...]
No, wkurzyłem się! Cholera, ale jakim prawem Pan Prezydent pisze „razem zmieniamy”? Akurat ja to bym się z Panem Prezydentem nawet na resoraki nie zamienił, więc powinno być napisane „razem z moimi wyborcami zmieniamy”. Niech odpowiada ten kto głosował poprzednim razem i tym razem też odda głos na Pana prezydenta.
"Dodaj jeszcze, że są i tacy którzy nie mogą głosować w naszym mieście, a mędrkuje taki, smętkuje, rozlicza, dyskutuje,obraża i jest fachowcem od wszystkiego.....a jak wiadomo wszystkim wokół- "fachowiec od wszystkiego jest fachowcem od niczego" Judyta
Hasło jak najbardziej mi do gustu przypadło, jest ono przecież wspaniałym myślowym skrótem.
Liczba postów: 6 198
Liczba wątków: 44
Reputacja:
14
A mi się ten skrót w ogóle nie podoba. Wolałbym mniej skrótu a więcej twardej rzeczywistości – co to znaczy, że jacyś nieokreśleni MY zmieniamy? My to znaczy kto? Wszyscy mieszkańcy? Jeśli ktoś zmienia to Pan Prezydent i jego ekipa. Trzeba być precyzyjnym, bo ja jako zwykły mieszkaniec nie zasługuję na to by mi przypisywać wielkie sukcesy tej ekipy i Pana Prezydenta.
"Dodaj jeszcze, że są i tacy którzy nie mogą głosować w naszym mieście, a mędrkuje taki, smętkuje, rozlicza, dyskutuje,obraża i jest fachowcem od wszystkiego.....a jak wiadomo wszystkim wokół- "fachowiec od wszystkiego jest fachowcem od niczego" Judyta
Liczba postów: 6 198
Liczba wątków: 44
Reputacja:
14
Słusznie, słusznie mości Bergeracu! Napisane jest „zmieniajmy”, więc nieco złości mi minęło. Choć muszę przyznać, że jakoś tak podświadomie dodałem sobie do tego hasła – zmieniajmy tak jak dotychczas – i chyba dlatego tak mi ciśnienie skoczyło.
Liczba postów: 2 908
Reputacja:
4
A mnie się ten temat nie podoba! Ma nie być antyagitacji i basta! Od oceny kandydata są inne tematy i każden może se poczytać. Smoku, Św. Jerzy patrzy.
Opluwanie kogoś, kto nie może się bronić (obojętne z jakich powodów) jest trochę płytkie moim zdaniem, szczególnie w czasie kampanii.
Liczba postów: 4 301
Reputacja:
18
To prezydent nie ma tu swoich stronników? To jak zamierza wybory wygrać
Liczba postów: 678
Liczba wątków: 8
Reputacja:
10
Krzysztoł Ciołkiewicz, Mieczysław Gabrylewicz, Andrzej Wilk, Olszewska Grażyna i Arkadiusz Sowa.
Rzeczywiście - samo hasło bardzo nośne, a przede wszystkim dla mieszkańców nieco mniej zainteresowanych lokalna polityką - "wiążące" niejako czytajacego z osobą na banerze. To hasło tworzy poczucie jedności i wspólnych celów.
Tym bardziej zastanowiło mnie, kto jest autorem tego hasła. Przecież prezydent Wilk do specjalnie błyskotliwych nie należy (to nie jest obelga, po prostu stwierdzenie faktu, żeby nie być posądzonym o złe intencje w stosunku do kandydata na prezydenta dodam, że ma wiele innych zalet np. umie kopać piłkę).
No więc wczoraj sprawa się wyjaśniła, kiedy pokazano w TV reportaż z Oświęcimia i padło identyczne hasło od kandydata PO - "razem zmieniajmy Oświęcim". Poniżej fragment apelu posła PO do mieszkańców Oświecimia.
cyt: "Szanowni Państwo!
Chcę spożytkować moją wiedzę oraz doświadczenie samorządowe i poselskie dla Oświęcimia. Zmieńmy Oświęcim. Razem. Bo nasze miasto to my mieszkańcy i nasze marzenia.
Proszę Państwa o udział w nadchodzących wyborach i poparcie mojej kandydatury na Prezydenta Oświęcimia.
Z wyrazami szacunku
Janusz Chwierut"
Nie ma to jak centralne "doractwo".
No cóż, w tej sytuacji, inna fraza z baneru wyborczego prezydenta Wilka -"z daleka od polityki" - jest niewinnym żarcikiem.