[-]
Ostatnio Dodane Obrazki
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kaszanka biała na ostro

#1

Kaszanka biała na ostro

Kaszanka biała na ostro.
skład:
kasza - 6 szklanek (3-pęczak 3 gryczana)
2 serca wieprzowe
30 dkg. podgardla
2 nogi wieprzowe
wywar z warzywami po parzeniu ćwiartek i filetów kurczaka - 13 szklanek (2 szklanki wywaru na 1 szklankę kaszy + 1 na wygotowanie)
wykonanie:
Do gotującego wywaru wkładamy nóżki, serca i podgardle i gotujemy około 2 godzin aż mięso odejdzie od kości. Mięso po wystudzeniu oddzielamy od kości i mielimy przez sitko 8mm. Zmielone mięso wrzucamy do wywaru i doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy opłukaną kaszę dodajemy majeranek 2 garście, 1 łyżkę pieprzu, 1 łyżkę pieprzu ziołowego, mielony liść laurowy, ziele angielskie i czosnek oraz 200 ml. sosu z papryki ostrej chilli. Kaszę parzymy na pół miękko dobrze mieszamy i wyłączamy. Kasza ładnie dojdzie. Ostudzoną kaszankę nadziewamy w jelita wieprzowe cienkie 28/30. Parzymy 35 minut w temperaturze 75 st.C.

no to do roboty
Odpowiedz
  

[-]
Korzyści z rejestracji!
Masz coś do dodania? Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć. Czekamy na Ciebie! Rejestracja trwa mniej niż minutę i wymaga podania jedynie adresu email.



[-]

Podobne wątki

Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Bycze jądra z boczniakami Euforia 20 943 13.11.2013 10:42
Ostatni post: Jancio
  Wątroba cielęca na risotto z warzywami jesiennymi Euforia 0 167 11.11.2013 14:55
Ostatni post: Euforia
  Cynaderki z rosti ziemniaczanym, szpinakiem i kurkami (lub rydzami) Euforia 0 159 11.11.2013 14:50
Ostatni post: Euforia
  Salceson zbyszek 9 479 08.02.2012 19:52
Ostatni post: jagódek
  Salceson brunszwicki zico 1 558 26.04.2010 23:33
Ostatni post: kan_gory
  Kaszanka zico 0 158 26.04.2010 23:22
Ostatni post: zico


[-]

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości